Що таке чат-боти в месенджерах?

Чат-боти для бізнесу. Тунелі продажів для бізнесу. Чатботи. Реклама Facebook Instagram курси в м. Львів. Богдан Довжний. Bohdan Dovzhnyy

Роботи та автоматизація не є для нас чимось новим та неординарним. Достатньо пригадати, як виглядають автоматизовані лінії на виробництві, наприклад, автомобілів.
А скільки ми їх бачили у кіно: роботи - хатні помічники, роботи-завойовники, транспортні роботи і, навіть, роботи-коханці.;) Технологія не стоїть на місці і невпинно розвивається - настільки стрімко, що в багатьох галузях відмовляються від ручної праці. Усюди, де процес можна автоматизувати, а також на небезпечному для людини виробництві – усюди використовують роботів. Історія пам’ятає непоодинокі страйки працівників, які були проти рішення адміністрації замінити їхню працю механізмами …
За останні кілька років про чат-боти чули вже, мабуть, усі. Якщо ви натрапили на цю статтю, вам, напевно, цікаво знати, що ж таке чат-боти?

Звернімося до історії. Відколи ми опанували комп’ютер і навчились шукати інформацію,в нашому житті з’явились соцмережі і, здавалося, усе “життя” перетекло туди. Частково так, але після соцмереж прийшли месенджери – такі зручні, у порівнянні з соцмережами - швидкі, без надокучливої стрічки новин та реклами (чого не скажеш про Facebook Messenger, хоч і реклама там не навязлива, але вона присутня, це факт), і ще дуже добре замінили нам Skype (він,звичайно, не щез повністтю, думаю, наразі все ще близько 70% ділових комунікації використовується Skype). Отже, що таке месенджери - ми так само чітко усвідомлюємо, як і що таке соцмережі та Google!
Розвиток месенджерів був настільки стрімким, що багато компаній кинулися створювати власний месенджер або придбати готовий успішний стартап.
Чатботи для бізнесу. Тунелі продажів для бізнесу. Чатботи. Реклама Facebook Instagram курси в м. Львів. Богдан Довжний. Bohdan Dovzhnyy


Великі корпорації дуже добре зрозуміли перспективу месенджерів і особливо хвилювалися через це творці соцмереж, адже цілком зрозуміло, якщо в месенджерах людям цікавіше - їхня увага з соцмереж повністю перемкнеться на месенджери. Google спробували розвивати Hangouts, Allo i Duo, Facebook просто відділив інстурмент внутрішньої переписки між користувачами в окремий додаток ,назвавши його Messenger, також Facebook придбав WhatsUp і активно почав копіювати ідеї, втілені в Snapchat та реалізовувати їх в Messenger (також в Instagram),а корпорація Microsoft активно почала випускати оновлення для Skype. Viber отримав шалену популярність на пострадянському просторі.

Месенджерів є надзвичайно багато багато, але перегони виграли лише деякі з них. У нас – це Facebook Messenger, Telegram i Viber. В окремих частинах земною кулі є свої популярні месенджери, які не дуже відомі в нас. Наприклад, у Китаї безперечний лідер - це WeChat, який вже більше, ніж просто месенджер – люди там спілкуються з друзями і колегами по роботі, читають новини, здійснюють покупки та, завдяки інтеграції з платіжною системою, надсилають одне одному кошти.

Чат-боти з’явились набагато раніше, ніж відомі нам месенджери (достатньо згадати чат в Приват24, в якому ще кілька років тому, щоб достукатися до живої людини, незобхідно було пройти “7 кіл пекла”:)). Чат-боти, штучний інтелект на машинному рівні - усе це окрема історія, яку ви можете просто прочитати у вікіпедії.

Я акцентую увагу саме на месенджерах, оскільки ріст популярності використання меседжерів призвів до того, що дуже багато інтернет-продавців почали приймати замовлення через месенджери, просто вказавши в контактах власне ID (для замовлення товару пишіть в Messenger/Viber/Telegram). Відповідно, з’явилася потреба в автоматизації звичайної рутини, наприклад, автовідповідач, який надає відповіді на типові запитання: “ціна”, “наявність”, “знижка”, “доставка”. Для цього творці месенджерів створили кожен свою чат-бот платформу — набір інструкцій і правил використання, а також технічну можливість створення власного чат-бота. Проблема полягає в тому, що без програміста і власного сервера вам так просто створити власного чат-бота не вдасться. І тут нам приходять на допомогу різноманітні сервіси для створення чат-ботів, де користувач у зрозумілому інтерфейсі виконує прості покрокові інструкції і має можливість створити та налаштувати чат-бота практично будь-якої складності. Оплачуючи за сервіс, ви платите за готовий код, написаний програмістами, використання серверу та зручний інтерфейс для побудови чат-ботів. Сервіси створення чат-ботів ми розберемо в іншій статті, а зараз, для повного розуміння, що таке чат-бот і як він може працювати, пропоную спробувати мого чат-бота в Messenger.

Консультація (платна) через Messenger - https://m.me/bohdandovzhnyyua?ref=w4877822

0 коментарі:

Дописати коментар