Управління реальністю.

Тунелі продажів для бізнесу. Чатботи. Реклама Facebook Instagram курси в м. Львів. Богдан Довжний

Останнім часом постійно думаю про те, наскільки відкритим став цифровий світ сьогодні. Пошукові системи та соціальні мережі знають про нас більше, ніж ми їм дозволили, часом це переходить всі межі (згадаємо скандал з Facebook та виборами в США).

Які претензії можуть бути до Марка Цукерберга, як засновника Facebook?
Хіба що одна - він не достатньо добре спотворює реальність. З однієї сторони ми хочемо щоб у Facebook не поширювались порнографія, насильство, інформація про самовбивство та інший негатив. Але тим самим ми спотворюємо реальність. Хтось у Львові сидить в Facebook, а за 1000 км звідси йде війна. При цьому ми не можемо показувати в Facebook сцени жорстокості та насилля. У нас є ціле покоління людей, які вважають, що війна виглядає як в комп'ютерній грі, тому що має місце спотворення реальності. Що сильніше ми залежні від соціальних медіа, тим більше наше сприйняття світу та дійсності залежить від того, як формується наша стрічка новин. Вивчаючи профілі користувачів в соцмережах, алгоритми можуть підлаштовувати стрічку новин унікально під кожного з нас. Але хіба це відповідатиме реальності?

Чи має право Facebook чи інший великий інтернет-ресурс на те, щоб спотворювати реальність та наше з вами сприйняття світу? Моя думка - так, але швидше за рішенням суду згідно чітко затвердженої процедури та з інформуванням користувача. Чи можемо ми очікувати від інтернет-гігантів такий крок в майбутньому, чи швидше очікувати ще більших маніпуляцій, які будуть приховані за черговим "корисним" апдейтом алгоритму ранжування стрічки новин?

Чи має право інтернет-гігант спотворювати реальність і яким способом?

0 коментарі:

Дописати коментар