Кінець епохи соціальної мережі Google+

Тунелі продажів для бізнесу. Чатботи. Реклама Facebook Instagram курси в м. Львів. Богдан Довжний

В далекому 2010-му Google вирішили створити конкурента Facebook.
В той час ніша соцмережа активно розвивалась приваблюючи все більше і більше нових користувачів. Цілком логічно що корпорація також хотіла отримати свій “кусочок тортика”. Але з Google+ завжди щось було не так — то користувачам після Facebook не зайшов дизайн Google+, то інтерфейс і логіка з кругами (своєрідний аналог каталогізації друзів) виявилися не дуже зручними. Поступово Google+ була інтегрована в усі сервіси корпорації та навіть йшла додатком за замовчуванням у більшості Android смартфонах. На жаль всі ці методи не допомогли, — люди все менше і менше користувались Google+, і закономірно, що корпорація почала поступово від’єднувати соцмережу від своїх сервісів, а зовсім недавно оголосила повне закриття доступу в соцмережу для всіх, крім корпоративних акаунтів. Схоже що для останніх функціонал Google+ може стати як додатковим інструментом для внутрішньої комунікації.
Починаючи від завтра — з 2-го квітня доступ в Google+ буде припинений. І це не першоквітневий жарт, — кожен користувач Google+ бачив ось таке повідомлення:
Тунелі продажів для бізнесу. Чатботи. Реклама Facebook Instagram курси в м. Львів. Богдан Довжний

Також там вказана інструкція як зберегти всі свої дані з Google+.

Пригадаймо що ж було корисного ат цікавого в Google+:
• SEO — певний період часу якщо ви активно вели бізнес сторінку в Google+ то деякі її публікації могли бути серед результатів пошукової видачі.
• анімація — Google+ мало чи не перша соцмережа з підтримкою GIF’ок
• великі зображення вертикального розміру — практично, виходить так, що Google+ першими придумали те, що сьогодні ми знаємо як Stories:)

Що буде далі?
1. зникнуть всі ваші публікації в Google+
2. зникне ваш профіль та детальний опис
3. перестануть працювати будь яку посилання на контент з Google+
4. зникнуть відмітки +1 (аналог функції like в Facebook)
5. зникнуть мільйони акаунтів ботів в Google+ :)

Особисто мені соцмережа подобалась, але останні роки через надмірну кількість ботів там стало некомфортно. Хай там що — дякую Google за цікавий досвід.

п.с. Якщо вас все ж таки цікавить просування бізнесу в Google після Google+ - певний функціонал переїхав в business.google.com — рекомендую спробувати.:)

0 коментарі:

Дописати коментар